title icon

Boraink

BORAINK

kekfrankos_700x1000

Kékfrankos rozé 2017

Szép, légies, lazacszínben pompázó bor. Az intenzív, piros gyümölcsös illathoz üde, játékos savak csatlakoznak. Könnyed karakterével a természet mosolyát idézi.

szurkebarat_700x1000

Szürkebarát 2017

Francia eredetű szőlőfajta – Pinot Gris –, mely kiválóan érzi magát a Zala-völgye hűvös, csapadékos termőterületein. A hűvösebb klíma és a meszes altalaj miatt illat- és zamatvilága rendkívül gazdag. Teljes biológiai érésben szüretelt, aranysárga színű bor, elegáns, parfümös illattal.

rizlingszilvani_700x1000

Rizlingszilváni 2017

Teljes biológiai érettség állapotában szüretelt, reduktív technológiával készült, kellemes zamatú bor. Illatvilágában a régi magyar kerti virágok – rezeda, viola – varázslata kergetőzik friss, gyümölcsös jelleggel, amely még játékosabbá teszi ezt az élénk, ropogós savakkal bíró bort.

olaszrizling_700x1000

Olaszrizling 2017

Reduktív technológiával készült, rezeda illatú, kellemes, keserűmandulás zamatú, harmonikus bor.

chardonnay_700x1000

Chardonnay 2017

Csáford legjobb területén a Kozáry tetőn, mélyrétegű lösztalajon termett. A Magyarországon megszokott Chardonnayktól eltérő stílusú. A teljes biológiai érés állapotában szüretelt, alkoholban gazdag, testes, tüzes bor  szép, lekerekedett savakkal és diszkrét, elegáns illattal.

savignon_blanc_700x1000

Sauvignon blanc 2017

Reduktív technológiával készült, elegáns, zöldessárga színű száraz, játékos természetű bor. Illatvilágában a csalán és a bodza mellett diszkréten bújik meg egy gyümölcsös – alma, barack – jelleg, amely még izgalmasabbá teszi ezt a ropogós zamatokkal és élénk savakkal bíró bort.

pintes_700x1000

Pintes 2017

Szeptember végén – teljes biológiai érettség állapotában – szüretelt, reduktív technológiával készült bor. Csillogó sárgaszínű, könnyed táncoló mozgású bor. Illatvilága magába hordozza a magyar konyha fűszercsodáit. Bár a paprika uralja a teret, de mögötte  – kissé levegőztetve – borsikafű, kakkukfű és rozmaring kergetőzik a pohárban. Ízében ugyanez a frissesség hangsúlyozódik egy finom gyantás háttérrel.

savignonblanc_2011_700x1000

Sauvignon blanc 2011

November végén, töppedt szőlőből készült borkülönlegesség. A szalmasárga színű bor illatában a birsalma mellett szárított füge és citrus is felfedezhető. A maradék cukor finom harmóniát alkot  a késői jelleget tükröző zamatanyagok közé besimuló elegáns savakkal. A magas alkoholtartalom biztosítja azt a hamiskás tüzet, amely  e különleges bort a hölgyek kedvencévé avatja.

olaszrizling_2011_700x1000

Olaszrizling 2011

Hagyományos technológiával készült, november végén túlérett, töppedt
szőlőből szüretelt, alkoholban gazdag, testes, félédes bor.

  • X. Bayer Borverseny Nagyaranyérmes bora
  • XXXV. Országos Borverseny aranyérem