Vinum Veress Pintes

PINTES 2019

Az egyik legősibb magyar szőlőfajta, amelyet a filoxéravész után örökre eltűntnek hittek. Borát csak Csáfordon, a Vinum Veress Borpincében lehet fellelni.
Igazi ritkaság, melyből évente néhány ezer palacknyi terem.
A múlt évszázadait idéző íz-, illat- és zamatvilága teljesen egyedi, a rusztikus magyar termékek borban megjelenő formája. A Pintes borászati történelmünk része, igazi hungarikum. Ízvilága sajátos színfoltot képvisel az európai borok palettáján.

Szeptember végén – teljes biológiai érettség állapotában – szüretelt, reduktív technológiával készült bor. Csillogó sárgaszínű, könnyed táncoló mozgású bor. Illatvilága magába hordozza a magyar konyha fűszercsodáit. Bár a paprika uralja a teret, de mögötte – kissé levegőztetve – borsikafű, kakukkfű és rozmaring kergetőzik a pohárban.Ízében ugyanez a frissesség hangsúlyozódik egy finom gyantás háttérrel.
Vinum Veress Olaszrizling 2011

Olaszrizling 2011

November végén töppedt szőlőből szüretelt, nagytestű bor. A borban a maradék cukor és a finom savak kitűnő arányban találkoznak egymással. A késői szüreti időpont következtében a borban található magas alkohol tartalom tökéletes harmóniát ad a nemes savakkal és extrakt-tal. Szájban szétterülő, hosszan megmaradó. Illatában dió, mandula és törökméz fedezhető fel.

X. Bayer Borverseny Nagyaranyérmes bora
XXXV. Országos Borverseny aranyérem
Vinum Veress Sauvignon Blanc 2011

Sauvignon Blanc 2011

November közepén túlérett állapotban szüretelt, töppedt szőlőből szemelt, hat hónapig fahordóban érlelődött borkülönlegesség. A szalmasárga színű bor illatában a birsalma mellett szárított füge és citrus is felfedezhető. A maradék cukor finom harmóniát alkot a késői jelleget tükröző zamatanyagok közé besimuló elegáns savakkal. A magas alkoholtartalom biztosítja azt a hamiskás tüzet, amely e különleges bort a hölgyek kedvencévé avatja.
Vinum Veress Kékfrankos Rozé2019

Kékfrankos Rozé 2020

Szép, légies, lazacszínben pompázó bor. Az intenzív, piros gyümölcsös illathoz üde, játékos savak csatlakoznak.Könnyed karakterével a természet mosolyát idézi.
Vinum Veress Sauvignon Blanc 2019

Sauvignon Blanc 2019

Reduktív technológiával készült, elegáns, zöldessárga színű száraz, játékos természetű bor. Illatvilágában a csalán és a bodza mellett diszkréten bújik meg egy gyümölcsös – alma, barack – jelleg, amely még izgalmasabbá teszi ezt a ropogós zamatokkal és élénk savakkal bíró bort.
Vinum Veress Olaszrizling 2020

Olaszrizling 2020

Reduktív technológiával készült, rezeda illatú, kellemes, keserűmandulás zamatú, harmonikus bor.